Prostat, idrar yollarını çevreleyen ve erkekler için son derece önemli olan bir organdır. Doğuştan tüm erkeklerde bulunur ve mesanenin altında yer alır. Prostatın görevi ergenlikten sonra meninin üretimini sağlamaktır. Yani prostat, insan ırkının devamı için oldukça önemli bir vazifeye sahiptir.
Prostat birden çok nedenle hastalık kapabilir ve başka hastalıklara da neden olabilir. Prostatın çok sayıda türü vardır ve gençlerde prostat iltihabı olarak görülürken, 40 yaş üzerindeki erkeklerde de prostat büyümesi ya da prostat kanseri şeklinde görülebilir.
Prostatın Önlenmesinde Etkisi Olan Besinler
Prostatı önlemek için genellikle çeşitli vitaminler, sarımsak, karnabahar, lahana ve tahıllar tavsiye edilmektedir. Ayrıca yeşil çay içmek ve meyve yemekte prostat hastalığı riskinin önüne geçmek için başlıca korunma yöntemleridir.
Prostat Tedavisi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eğer spor yapılmıyorsa bir an önce spora başlanmalı. Ayrıca geceleri fazla su tüketmekten kaçınılmalı ve tuzlu gıdalar terk edilmelidir.
- Prostat tedavisinde kullanılan çeşitli bitkisel ilaçlarla prostatın büyümesi engellenmelidir.
- Prostatta düz kas dokuları vardır ve bu düz kas dokularının gevşemesini sağlayan ilaçlar kullanılmalıdır.
- Prostat büyümesi engellenememiş ya da geç fark edilmiş durumlarda ise prostatın küçülmesini sağlayan ilaçlara başvurulmalıdır.
- Tedavinin sonlarında ise mesanenin rahatlaması sağlanmalı ve Tolterodine, Solifenasin gibi mesanenin rahatlamasına yardımcı olan ilaçlar kullanılmalıdır.
- Çok fazla ilerlemiş prostat hastalıklarında artık ilaçlarla çözüm bulunamıyorsa, son çare olarak cerrahi operasyonlara başvurulur.
At Kestanesi Çayı ile Prostatı Rahatlatın
Prostat hastalığı bulunanlara tüketmeleri tavsiye edilen bir bitki çayıdır at kestanesi çayı. Yapılışı ise gayet basit olan at kestanesi çayı yalnızca 3 adet at kestanesinin suda 10 dakika kadar kaynatılması sonucu hazır olmaktadır. Başka bir işlem gerektirmeden içilebilmekte olup prostatı rahatlatmakta son derece etkilidir.
Bir Cevap Yaz