Prostat Emarı Nasıl Çekiliyor?
15 Ara, 2021 19:05 tarihinde eklendi

Prostat Emarı Nasıl Çekiliyor?

Prostat Emarı Nasıl Çekiliyor?

Prostat; idrar torbasının sonunda bulunan bir salgı bezi olduğundan ve herhangi bir nedenle büyüme yaptığında hastaya çok ciddi problemler oluşturmaktadır. Büyüme sebebi olarak erkeklik hormonu sebep olduğu söylenmektedir. Hastalığın erken tanısı ilerlemesinin önüne geçmektedir. Prostat emarı sayesinde prostat bezinde oluşacak anormal olayların saptanması sağlanmaktadır.

Prostat bezinde kanser tanısı bu sayede belirlenmekte ve erken teşhisi konularak tedavisine başlanmaktadır. Yapılan istatistiklerde her 12 erkekten birisinin prostat kanseri olduğu gözlenmektedir. Bundan sebeple ülkemiz ve dünyada bu alanda oluşacak kanseri önlemek, erken tanı ve teşhis koyulmasını sağlamak için daha birçok yenilikler yapılabilmektedir. Bu sayede tıpta ki teknolojik gelişmelerle prostat emarının nasıl çekildiği ve endişelerinin azaldığı konusunda geri bildirimlerin olduğu gözlenmiştir.

Prostat Emarı Neden Çekilir?

Prostat bezinde oluşacak değişikliklerin ve anormal olayların saptanmasını sağlamak, biyopsi sonrası hastada tam sonuç elde etmek için prostat emarı çekilmektedir. Prostat emarı daha da ilerlemeden erken teşhisin koyulması ve hastanın vücudunda oluşacak fazla riskli durumların oluşmasını önlemek içinde görüntüleme tekniklerinden faydalanıldığı görülmüştür.

Prostat Emarı Nasıl Çekilir?

Prostat da diğer emarlar da olduğu gibi emar masasına yatırılarak çekilmektedir. Sağlıklı bir emar sonucu alabilmek için hasta emar çekim öncesi tuvalete çıkmamalı ve mesanesinin yarısının dolu vaziyette olması gereklidir. Bu işlem ile hastanın prostat bezinin detaylı görüntüsü alınabilmektedir. Hasta emar çekim sırasında üzerinde metal bir eşya bulundurmamalı ve sabit şekilde kalmalıdır. Hastanın durumunun daha iyi şartlarda değerlendirilmesi ve hastalığı hakkında daha iyi sonuçlar elde etmek, teşhis konulması için hastaya kontrast madde verilmektedir.

Görüntüleme anında tüm pelvis anatomisi ele alınmaktadır. Sağlık açısından daha doğru bilgilere erişebilmesi ve daha kesin teşhisler konulması için prostat emarı ile yapılan görüntülemeler hasta üzerinde konulacak teşhisin doktor açısından daha az riskli olacağı ve insan sağlığının görüntüleme ile daha detaylı bir incelemeden geçirilerek gerek ilaç gerek ameliyat ile doğru tedavi yöntemlerine başvurulabilmektedir.

Prostat Emarı Ne Kadar Sürer?

Prostat emarı belirtileri devam eden bir bireyde yirmi – otuz dakika kadar bir sürede emar çekilmektedir.

Prostat Emarı Fiyatları Ne Kadar?

Prostat emarı ilaçlı, ilaçsız gibi çeşitlilik gösterdiğinden dolayı fiyatlandırma olarak kesin bir bilgiye sahip değildir.

Multiparametrik Prostat Mr Çekimi Üstünlükleri

  • Kan PSA değerleri yüksek veya ailesinde prostat kanseri olmuş erkeklerde erken tanı sağlar.
  • En hassas görüntüleme yöntemi olduğu söylenmektedir.
  • Prostat biyopsisinin tam yerini belirler ve tümörün olduğu yere biyopsi yapılarak (hedefli-füzyon prostat biyopsisi) tanısı konulur.
  • Hastalarda Mr incelemesinde prostatta anormal bir bulguya rastlanmazsa bu hastalarda gereksiz biyopsi yapılmasını engeller
  • Prostat biyopsi sonuçları normal gelen fakat kan değeri PSA yükselen hastalarda şüpheli alanın belirlenmesini sağlar.
  • Biyopsinin doğruluğunu arttırarak doğru tedavinin yapılmasına olanak tanır.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *