20 Kas, 2021 19:05 tarihinde eklendi

Genital Siğil Nedir?

Genital Siğil Nedir?

Genital siğil, cinsel yolla bulaşan ciddi bir rahatsızlıktır. Özellikle sürekli partner değiştiren ve düzenli aralıklarla cinsel ilişkiye giren kişilerde çok sık görülen bir rahatsızlıktır. Her 30 kişiden 1’inde çok rahatlıkla görülebilecek kadar çok sayıdadır. Genital siğil hastalığından korunmak ve ona yakalanmak da bir o kadar kolay olduğu için her iki durumda da ne yapmamız gerektiğini öğreneceğiz. 

Genital siğil, sadece cinsel temas yolu ile bulaşan bir rahatsızlıktır. HPV’nin bir çeşit türü olan genital siğil, HPV 6 ve HPV 11 tipi olan çeşitleri genital bölgede siğil oluşmasına neden olur. Aslında çok zararsız gibi görünen bu rahatsızlık ilerleyen süreçlerde çok ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenden ötürü genital siğil rahatsızlığına yakalanan kişilerin mutlaka tedavi sürecine hızlı bir şekilde başlaması gerekiyor. Aksi takdirde ciddi sonuçlar ile karşılaşılabilir. 

Genital Siğil Belirtileri

Genital siğil, adından da anlaşılacağı üzere genital bölgede siğil oluşması ile anlaşılabilen bir virüstür. Eğer genital bölgenizde siğil oluşuyorsa ve rutin yaşamınızı tehdit ediyor ise tedavi edilmesi gerekir. Genital siğil hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen sinsi bir rahatsızlıktır. Genellikle cinsel ilişki sonrasında bulaşan bu rahatsızlık ten teması ile de bulaşabildiği düşünülmektedir. 

Genital Siğilden Nasıl Korunurum?

Genital siğilden korunmanın yolu olarak prezervatif düşünülüyor olsa da onlarca konu ile alakalı uzman prezervatifin yeteri kadar koruyamayacağını düşünmektedir. İnsanların büyük bir bölümü prezervatif ile korunmalı cinsel ilişkiye giriyor olsa da bu insanların bazılarında genital siğil görünebiliyor. Bu sebeple prezervatifin genital siğilden koruduğunu düşünmek yanlış olacaktır. 

Genital siğil hastalığından korunmak için partnerinizde bu hastalığın olduğunu anladığınızda cinsel ilişkiden vazgeçmeniz gerekir. Başka bir korunma yolu yoktur. İlişki öncesinde sormak ve öğrenmek daha doğru olacaktır. 

Genital Siğil Tedavisi Nedir?

Genital siğil tedavisi olarak hem medikal hem de cerrahi yöntemler kullanılıyor. Tıbbi teknoloji olağanüstü bir şekilde gelişti ve artık en ince hastalıklara dahi çok hızlı sonuç üretilebiliyor. Bu sebeple özel ya da devlet hastanesinde tedavi olarak genital siğil hastalığından kurtulabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *